Bestuurlijke samenwerking

Bel ons voor ondersteuning om de bestuurlijke samenwerking mogelijk te maken en gericht te laten functioneren. Wij maken de verbinding met u en uw partners en werken de gedachten over besturing, doelstellingen en randvoorwaarden netjes en bondig voor u uit. De juridische of mogelijke fiscale toets organiseren we in overleg met u als opdrachtgever. Zo bekrachtigt u de samenwerking en voorkomt u onnodige vragen achteraf.

Fusiebegeleiding

Zoekt u een onafhankelijke partner die u kan ondersteunen om een voorgenomen fusie te realiseren? Heeft u behoefte aan een pragmatische implementatiemanager die de integratie van twee of meerdere onderwijsinstellingen weet te leiden? VIRTUTEM kan u helpen om de strategische ambities van u en uw partners te realiseren. Van het opstellen van de Fusie Effect Rapportage tot de daadwerkelijke integratieprojecten. Wij denken graag met u mee om de juiste ondersteuning in deze vaak ingewikkelde bestuurlijke processen te organiseren.

Penvoering

Regionale samenwerking stelt eisen aan uw organisatie - in meer of mindere mate. Maar bent u penvoerder geworden en wenst u hierin ontlast te worden? VIRTUTEM kan penvoering voor u verzorgen voor subsidieprojecten, dan wel andere vormen van samenwerking. Wat wij voor u doen?

  • Wij maken ambities, doelstellingen en verwachtingen expliciet

  • De governance lijnen we uit - en daarmee spreken we de spelregels helder af

  • Wij dragen zorg voor betrouwbare informatievoorziening