Bestuurlijke samenwerking

Samenwerkingsovereenkomsten

Gemeenschappelijke ambities maar nog geen formele samenwerking? Bel VIRTUTEM en wij ondersteunen u om de bestuurlijke samenwerking helder en zorgvuldig te beschrijven. Wij maken de verbinding met u en uw partners en werken de gedachten over besturing, doelstellingen en randvoorwaarden netjes en bondig voor u uit. De juridische of mogelijke fiscale toets organiseren we in overleg met u als opdrachtgever. Zo bekrachtigd u de samenwerking en voorkomt u onnodige vragen achteraf.

Fusiebegeleiding

Zoek u een onafhankelijke partner die u kan ondersteunen om een voorgenomen fusie te realiseren? Heeft u behoefte aan een pragmatische implementatiemanager die de integratie van twee of meerdere onderwijsinstellingen weet te leiden? VIRTUTEM kan u helpen om de strategische ambities van u en uw partners te realiseren. Van het opstellen van de Fusie Effect Rapportage tot de daadwerkelijke integratieprojecten. Wij denken graag met u mee om de juiste ondersteuning in deze vaak ingewikkelde bestuurlijke processen te organiseren.

Penvoering

Regionale samenwerking stelt eisen aan uw organisatie – in meer of mindere mate. Maar bent u penvoerder geworden en wenst u hierin ontlast te worden? VIRTUTEM kan penvoering voor u verzorgen voor subsidieprojecten dan wel andere vormen van samenwerking. Wat wij voor u doen?

  • Wij maken ambities, doelstellingen en verwachtingen expliciet
  • De governance lijnen we uit – en daarmee spreken we de spelregels helder af
  • Wij dragen zorg voor betrouwbare informatievoorziening

Dit geeft u de rust en de ruimte om op de inhoud de goede dingen goed te doen.

Onderwijshuisvesting en Logistiek

Onderwijshuisvesting en logistiek is een belangrijk onderdeel van onderwijsinstellingen. Een visie op huisvesting en logistiek is dan ook essentieel. Virtutem is hier expert in en neemt u graag mee hierin, om stappen te maken op dit vlak. Een belangrijk onderwerp in deze bijzondere tijden.

Neem contact op!